Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τελειώνοντας θα επαναλάβουμε το σκοπό αυτού του βιβλίου:

1. Να βρει τα μέλη εκείνα της Νέας Εποχής του Υδροχόου, το Νέο Όμιλο Παγκόσμιων Εξυπηρετητών, που έχουν τα προσόντα μέσα από την εξελικτική ανάπτυξη, να αναλάβουν ορισμένες πετυχημένες τεχνικές για πνευματική ανάπτυξη και πλανητική υπηρεσία σε αυτή την περίοδο της κρίσης.

2. Να παρουσιάσει την Πρώτη Φάση αυτού, που καλούμε κάθαρση στην Επιστήμη της Εφηρμοσμένης Ενέργειας.

3. Να διεγείρει τέτοιους ζηλωτές-μαθητές ώστε να δομήσουν το Κεντρικό Κάθετο Κανάλι, το οποίο είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της Ψυχής και της προσωπικότητας, να επικαλεστούν το σύνδεσμο μεταξύ της Ψυχής και της Πνευματικής Τριάδας και του προσωπικού εαυτού.

Δεν μπορούμε να υπερτιμήσουμε τη σπουδαιότητα αυτού του έργου και την αξία του για τις δυνάμεις της εξωτερίκευσης της Ιεραρχίας, διότι δίχως τη συνεργασία των ενσαρκωμένων μαθητών, η Βασιλεία των Ουρανών δεν θα μπορεί νάρθει στη γη, ούτε και ο Χριστός να επιστρέψει για να συμπληρώσει το έργο Του.


O Djwal Khul λέει στη σελίδα 102, στο βιβλίο ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, τόμος II:

"Μια από τις μεγαλύτερες αναγνωρί­σεις που είναι ουσιώδης για τον πνευματικό ζηλωτή, είναι ότι η Ιεραρχία είναι τελείως ανήμπορη, κάτω από το νόμο της ελευθερίας της ανθρώπινης ψυχής, να εργα­στεί μέσα στον κόσμο των ανθρώπων χωρίς εκείνους τους αντιπροσωπευτικούς ομίλους, οι οποίοι μπορούν να υπο­βαθμίσουν την Ιεραρχική ποιότητα της ενέργειας, έτσι που ο μέσος άνθρωπος, με το μέσο του κραδασμό και ποιό­τητα, να μπορέσει να βρει μέσα στον εαυτό του ένα ση­μείο ανταπόκρισης".

Και πάλι στη σελίδα 110 λέει:

"Ό ερχόμενος κύκλος είναι βαρυσήμαντος όσον αφορά στην προσφορά του σε ευκαιρίες και θα σας παρακαλούσα, ξανά σαν όμιλοι και σαν άτομα, ν' αναμετρηθούμε μ' αυτές τις ευκαιρίες.

Καθηλώστε τα μάτια σας πάνω στην ανθρώπινη ανάγκη και το χέρι σας μέσα στο δικό μου, εάν μπορώ να σας μιλήσω έτσι με σύμβολα και προχωρήστε προς τα εμπρός μαζί μου σε μεγαλύτερη επιρροή και βαθύτερη χρησιμότητα".

Το Κεντρικό Κανάλι, είναι ένας μαγνητικός σωλήνας ή αγωγός, μέσα από τον οποίο ρέει το πυρ του ουράνιου τό­ξου. Η μαγνητική του επιφάνεια τον απομονώνει από τα σώματα ή τους φορείς, αν και η ακτινοβολία απ' αυτόν σύντομα αρχίζει, αφού όμως λάβει διάμετρο περίπου μιας ίντσας και συνεχίζει να αυξάνεται καθώς το Κεντρικό Κανάλι αυξάνει σε μέγεθος, μέχρι που ολόκληρο το σώμα είναι μέσα στο Φως της ακτινοβολίας του.

Ένα τέτοιο πεδίο βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον σπουδαστή, την Ιεραρ­χία και την ανθρωπότητα.

Επίσης είναι ανεκτίμητο σε με­τέπειτα διαδικασίες εξαγνισμού, μεταστοιχείωσης και ενερ­γοποίησης.

Οι εικόνες 4 και 5 είναι αντιπροσωπευτικές του Κεντρι­κού Κάθετου Καναλιού, της Γέφυρας του Ουράνιου Τό­ξου μεταξύ Ουρανού και Γης.


Ο στόχος της εξωτερίκευσης, δεν είναι τόσο το να βοη­θήσει άτομα να φτάσουν μια ουράνια κατάσταση συνείδησης, όσο το να τη φέρουν στη γη: δεν είναι αρκετό να σκέπτεται και να διαλογίζεται κάποιος σχετικά μ' αυτόν το με­τασχηματισμό.

Εναπόκειται στους ζηλωτές και μαθητές του κόσμου, να κάνουν πρακτική εφαρμογή αυτών που γνωρί­ζουν ανεβαίνοντας την κλίμακα της εξέλιξης συνειδησιακά και να εφαρμόσουν τις αρχές της Υδροχοϊκής Εποχής.

Κάνοντας έτσι, οι νεαροί μαθητές θ' αλλάξουν και τους επτά τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, του πολιτι­σμού και της κουλτούρας, σε κάτι που δεν μπορεί να προ­βλεφθεί ή οραματιστεί σήμερα.

Το προτεινόμενο έργο είναι να επισπευσθεί η μέρα, "να γίνει σμίκρυνση των ημερών δίχως την οποία καμιά σάρκα δεν θα ζήσει".

Αυτό θα είναι επαρκής σκοπός για εκείνους πού αν­ταποκρίνονται.

Είθε οι αυξανόμενες εντάσεις της αλλαγής προς την Νέα Εποχή του Υδροχόου,

να μετου­σιωθούν σε ορθή δράση, συναίσθημα και σκέψη από τα Παιδιά της Αυγής.

Δύο Μαθητές

Δεν υπάρχουν σχόλια: